#EUvsVirus хакатон и мачатон - борба со Корона вирусот на академски начин

Petrevska Nechkoska, Renata (2020) #EUvsVirus хакатон и мачатон - борба со Корона вирусот на академски начин. Еквилибриум (30). p. 19. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium30_0....

Abstract

Во текот на месеците април и мај, 2020 година, Европската Комисија под покровителство на еврокомесарката Марија Габриел беше домаќин на паневропски хакатон под името #EUvsVirus (https://www.euvsvirus.org). Овој настан беше одржан во координација на Европскиот Совет за иновации, во соработка со 27- те земји членки на Европската Унија како и земјите - придружни членки во Хоризонт 2020 и со поддршка на Европскиот парламент, Комитетот на регионите и Европскиот економски и социјален комитет. Настанот имаше за цел да ги поврзе иноваторите, граѓанството, партнерите и инвеститорите низ Европа во правец на развивање на иновативни решенија за предизвици поврзани со корона вирусот.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 18 Sep 2020 20:16
Last Modified: 18 Sep 2020 20:16
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/5764

Actions (login required)

View Item View Item