Искуства од наставата по француски јазик како јазик во струка на дел од факултетите на Универзитетот „Св. Климент Охридски”, Битола

Касапоска-Чадловска, Милена (2013) Искуства од наставата по француски јазик како јазик во струка на дел од факултетите на Универзитетот „Св. Климент Охридски”, Битола. In: Францускиот јазик и литература во образовниот систем на Република Македонија: состојби и перспективи, Faculty of philology “Blaze Koneski“ - Skopje.

[img] Text
Искуства од наставата по француски јазик во струка-converted.pdf

Download (255kB)

Abstract

Целта на трудот е да ги опише искуствата од наставата по француски јазик како јазик во струка на Факултетот за администрација и менаџмент на информациски системи и Правниот факултет при Универзитетот „Св. Климент Охридски” во Битола. Дел од проблемите и дилемите со кои се соочуваат лекторите по француски јазик се: отсуство на континуитет во изучувањето на јазикот заради статусот на “изборен” предмет, работа со голем број студенти во една група, недостатокот на методи за јазик во струка за почетници (ниво А1), недоволно познавање на стручната област во која се предава јазикот од страна на лекторите.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Prof. d-r. Milena Kasaposka
Date Deposited: 13 Jul 2020 07:33
Last Modified: 13 Jul 2020 07:33
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/5518

Actions (login required)

View Item View Item