Како Корона кризата се одразува врз пазарите на труд?

Nikoloski, Dimitar (2020) Како Корона кризата се одразува врз пазарите на труд? Зенит (597). pp. 3-4.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://www.zenitprilep.com.mk/biznis/14850-kako-ko...

Abstract

Во моментот кога заразата од корона вирусот доби размери на глобална пандемија, беше јасно дека ќе предизвика голем шок за економијата, втурнувајќи ја во најдлабоката рецесија во поновата светска историја. Негативниот ефект на кризата се согледува во сите сфери од економската активност преку драстична контракција на потрошувачката, трговијата, инвестиционата активност, мобилноста на работната сила и тн. Ширењето на епидемијата низ целиот свет проследено со мерки за изолација, исто така, имаат ,,девастирачки,, последици и врз пазарите на труд.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 10 May 2020 07:49
Last Modified: 10 May 2020 07:49
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/5151

Actions (login required)

View Item View Item