Поимот јазична политика

Nikolovski, Zoran (2012) Поимот јазична политика. Horizon (8). pp. 125-130. ISSN 1857-6206

[img] Text
Poimot jazicna politika.pdf

Download (123kB)
Official URL: http://www.uklo.edu.mk/files/Attachment/Horizonti_...

Abstract

Со овој труд ќе се обидеме да го дефинираме поимот јазична политика и до го поставиме во однос на другите негови синоними јазично уредување и јазично законодавство. Исто така, посебно ќе ги разработиме горенаведените поими со цел да ги разјасниме односите меѓу нив и со тоа да придонесеме кон детерминирање на поимот јазична политика.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: јазична политика, јазично уредување, јазично законодавство
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 06 Jun 2017 09:29
Last Modified: 06 Jun 2017 09:29
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/515

Actions (login required)

View Item View Item