Потенцијали за развој на “дарк” туризмот во Македонија

Dimoska, Tatjana (2011) Потенцијали за развој на “дарк” туризмот во Македонија. International Scientific Journal of the University “St. Kliment Ohridski” - Bitola, “Horizons” No. 7, Bitola.

[img]
Preview
Text
ПОТЕНЦИЈАЛИ ЗА РАЗВОЈ НА DARK ТУРИЗМОТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.pdf

Download (450kB) | Preview

Abstract

Во овој труд, главниот акцент е ставен на "dark" туризмот како чин на патување и посета на места, атракции и изложби кои прикажуваат реална или реконструирана смрт, страдање или грозоморност и најпознатите дестинации за "dark" туризам во светот, со посебен осврт на дарк туристичките атракции во Република Македонија, како и односот на дарк туристичката понуда и побарувачка во Република Македонија. Клучни зборови: “dark” туризам, “dark” туристички производи, Република Македонија

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Tourism and Hospitality
Depositing User: Mr Bojan Sekulovski
Date Deposited: 09 Mar 2020 09:11
Last Modified: 09 Mar 2020 09:11
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3969

Actions (login required)

View Item View Item