Импресии од студискиот престој во Текирдак, Турција

Spaseska, Tatjana and Risteska, Aneta (2016) Импресии од студискиот престој во Текирдак, Турција. Еквилибриум (21). pp. 8-9. ISSN 2671-3349

This is the latest version of this item.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium_21.p...

Abstract

Во рамките на програмата „Еразмус+“ во периодот од 16 до 21 мај 2016 година, д-р Татјана Спасеска и д-р Анета Ристеска реализираа мобилност на Универзитетот „Намик Кемал“ во Текирдак, Република Турција. Програмата „Еразмус+“ има повеќекратни цели коишто, главно, се насочени кон остварување на Стратегијата Европа 2020 преку меѓународна соработка во образованието и обуките, одржлив развој на партнерските земји во полето на високото образование и промоција на европските вредности. Една од клучните активности на оваа програма е мобилноста на студентите и кадарот на високообразовните институции преку коишто се унапредува меѓународната соработка во академската сфера.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 05 Mar 2020 11:31
Last Modified: 05 Mar 2020 11:31
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3866

Available Versions of this Item

Actions (login required)

View Item View Item