Од архивата на Факултетот – Организирање на научно-истражувачка работа

Risteska, Aneta (2018) Од архивата на Факултетот – Организирање на научно-истражувачка работа. Еквилибриум (25). pp. 9-11. ISSN 2671-3349

This is the latest version of this item.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium25-0....

Abstract

Научно-истражувачката дејност на Економскиот факултет-Прилеп е интегрален дел на својата вкупна дејност. Самата научно-истражувачката работа според својата природа е чии резултати во себе содржат изворност или новина, насочена кон проширување на вкупните знаења во областа на економијата и нејзината примена, а со цел да се прошири материјалната основа на општеството и да се развијат општествено-економските односи. Научно-истражувачката активност започнала од самите зачетоци на Вишата економска школа во шеесеттите години од минатиот век, кога наставниците на Школата учествувале во различни испитувања од областа на економското работење на претпријатијата, во изготвувањето стручни студии, како и учество на семинари, симпозиуми, советувања и сл.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 03 Mar 2020 12:08
Last Modified: 03 Mar 2020 12:08
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3771

Available Versions of this Item

  • Од архивата на Факултетот – Организирање на научно-истражувачка работа. (deposited 03 Mar 2020 12:08) [Currently Displayed]

Actions (login required)

View Item View Item