УКЛО за заедницата

Petrevska Nechkoska, Renata (2019) УКЛО за заедницата. Еквилибриум (28). pp. 14-16. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium28.pd...

Abstract

Изминатиов семестар од академската 2018/2019 година се реализираше проектот УКЛО за заедницата што претставува мултидисциплинарна проектна соработка на Економскиот Факултет Прилеп и Техничкиот Факултет Битола со широк ранг на стејкхолдери. Фокусот на проектот беше проектен менаџмент и унапредување на сообраќајните алтернативи во основните училишта Елпида Караманди во Битола и Кире Гаврилоски-Јане во Прилеп, а текот на активностите и ефектите беше според пристапот "MultiCreation", дизајниран од професори на Економскиот Факултет Прилеп, а заклучно со овој проект, збогатен и трасиран и од вклучената професорка на Техничкиот Факултет Битола. Професорите, студентите, училиштата, родителите, учениците, институциите, граѓаните соработуваат за да адресираат на проблем на општествената заедница и генерираат решенија и комплетна документација за проект за решавање на пристапноста и безбедноста во регионите на училиштата.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 29 Feb 2020 18:59
Last Modified: 29 Feb 2020 18:59
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3672

Actions (login required)

View Item View Item