Дојдов, студирав, заминав…

Hristoski, Ilija (2018) Дојдов, студирав, заминав…. Еквилибриум (27). pp. 9-13. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium27-1....

Abstract

Во изминативе четири академски години, низ факултетските аули можеа да се забележат четири студенти кои, со својот уникатен изглед и стил, постојано го привлекуваа не само нашето, туку и вниманието на нашите сограѓани. Станува збор за студентите од Африка, кои студираа на додипломските студии при Економскиот факултет во Прилеп во периодот од 2014 до 2018 година, како стипендисти на Владата на Република Македонија. Секогаш тивки, скромни, културни, ненаметливи, дури, би рекле, и срамежливи, тие се вбројуваа меѓу најредовните и најзаинтересираните студенти. За потсетување, Еквилибриум ги интервјуираше симпатичните африкански студенти на почетокот од нивното студирање (Еквилибриум бр. 16 од февруари, 2015 година, стр. 21-23).

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 29 Feb 2020 18:10
Last Modified: 29 Feb 2020 18:10
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3662

Actions (login required)

View Item View Item