Влијателни економисти – Џозеф Стиглиц

Angeloska-Dichovska, Monika (2016) Влијателни економисти – Џозеф Стиглиц. Еквилибриум (21). pp. 9-11. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium_21.p...

Abstract

Џозеф Стиглиц е американски економист, нобеловец, писател, преведувач и универзитетски професор. Нашироко е познат по својата влијателност, ведар дух и интелектуална јасност. Роден е во Гери, Индијана во 1943 година. Израснал во семејство каде често се дискутирало и дебатирало за политички прашања. Неговиот татко, кој бил силен поборник за човековите права и инсистирал на плаќање на придонесите за социјално осигурување, му послужил како добар пример во животот.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 28 Feb 2020 12:33
Last Modified: 29 Feb 2020 09:06
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3596

Actions (login required)

View Item View Item