Отворен ден на Факултетот

Lazaroski, Spiro (2016) Отворен ден на Факултетот. Еквилибриум (20). pp. 4-5. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium_20.p...

Abstract

Најстарата членка на Универзитетот “Св Климент Охридски”, Економскиот факултет-Прилеп, во своето 56 годишно постоење секогаш настојува на креативен и иновативен начин да ги привлече идните студенти. Во тој контекст, и оваа година традиционално по петти пат, Факултетот ги отвори вратите за матурантите од Република Македонија кои изразија интерес да бидат од блиску запознати со неговото функционирање. Отворениот ден на Факултетот се одржа на 8 април, 2016 година со цел да се овозможат адекватни информации за концептот и процесот на студирање на нашата институција. Тој всушност претставуваше социјален настан на кој присуствуваа околу 500 матурантите од средните училишта во Прилеп, Битола, Кичево, Македонски Брод, Крушево, Кавадарци и Неготино. При тоа, тие имаа можност да се информацираат за просторните, техничките, кадровските и организациските услови на студирање. И оваа година, Економскиот факултет-Прилеп во согласност со светските трендови од една страна, и потребита на пазарот на труд во Република Македонија од друга страна, подготви и адаптира студиски програми кои треба да ги задоволат желбите, преференциите и очекувањата на идните бруцоши.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 28 Feb 2020 11:29
Last Modified: 28 Feb 2020 11:29
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3579

Actions (login required)

View Item View Item