Чудесниот свет на Руб Голдберг (2)

Hristoski, Ilija (2015) Чудесниот свет на Руб Голдберг (2). Еквилибриум (18). pp. 28-31. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium_18.p...

Abstract

Примери за ваквото поведение, односно за извршувањето на некаква едноставна работа на непотребно сложен начин, има насекаде: од начинот на којшто дејствуваат некои поединци, институции и деловни субјекти, па сè до начинот на којшто функционираат одделни влади на држави, па дури и целосни глобални системи: физички, компјутерски, биолошки, политички, економски, социјални ...

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 27 Feb 2020 12:33
Last Modified: 27 Feb 2020 12:33
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3527

Actions (login required)

View Item View Item