Презентација на Програмата за млади банкари на ПроКредит Банка

Petrevska Nechkoska, Renata (2015) Презентација на Програмата за млади банкари на ПроКредит Банка. Еквилибриум (18). p. 18. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium_18.p...

Abstract

Еден начин како да се одржи изграден мостот меѓу академијата и бизнисот е преку директен контакт на работодавците и студентите, со посредство на факултетот. Токму таков настан, кој се надеваме дека во иднина ќе стане континуирана пракса, беше средбата на претставници од ПроКредит Банка Македонија со алумни, постдипломци, докторанти и тековни студенти на Економскиот факултет-Прилеп, во просториите на Факултетот, што се реализираше на 8 октомври, 2015 година. Тоа претставуваше добра можност банкарите да ја претстават својата кондензирана, компетитивна и интензивна Програма за млади банкари со меѓународна димензија, којашто, всушност е неопходниот чекор за секој кој би сакал од академија да премине во реалниот бизнис. Заинтересираните присутни во директна комуникација добија одговори на своите прашања и дилеми, а значаен дел од нив аплицираа за програмата, така што воодушевувањето од трите страни (банка, факултет, студенти) беше големо.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 27 Feb 2020 12:32
Last Modified: 27 Feb 2020 12:32
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3523

Actions (login required)

View Item View Item