Чудесниот свет на Руб Голдберг (1)

Hristoski, Ilija (2015) Чудесниот свет на Руб Голдберг (1). Еквилибриум (17). pp. 16-19. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium_17.p...

Abstract

Дали некогаш сте се затекнале самите себе во ситуација очајно да пробувате да разрешите некаков проблем, па макар да е и наједноставен, непотребно усложнувајќиго неговото решавање, притоа посегнувајќи по најлудите, најнеобичните, најбизарните и најнеконвенционалните идеи, постапки, принципи, механизми или алатки што воопшто сте можеле да ги замислите? Дали, барем еднаш во животот, сте го импровизирале извршувањето на некоја едноставна активност до такви граници, правејќи ја крајно комплицирана, што нејзиниот исход станал дури и неизвесен? Дали некогаш сте си го поставиле прашањето „Зошто едноставно, кога може комплицирано?“ во смисла „Зошто го направив ова на комплициран начин, кога можев истото да го постигнам на многу поедноставен начин?“. Ако одговорот на кое било од овие прашања е потврден, значи дека Вие, иако не сте знаеле за тоа,веќе сте го „посетиле“ чудесниот свет на Руб Голдберг (Rube Goldberg).

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 27 Feb 2020 09:38
Last Modified: 27 Feb 2020 09:38
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3507

Actions (login required)

View Item View Item