Персоналниот стратегиски план - алатка во креирањето на сопствената иднина

Angeloska-Dichovska, Monika (2015) Персоналниот стратегиски план - алатка во креирањето на сопствената иднина. Еквилибриум (16). pp. 16-18. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium16.pd...

Abstract

Брзите и длабоки промени во опкружувањето, а посебно технолошките промени, имаат големо влијание врз денешната трансформација на деловните субјекти, владите и нивните политики, однесувањата на поединците и др. Опкружувањето станува динамично и непридвиливо, го менува секојдневниот начин на живот, наметнува нови проблеми и предизвици, ги менува потребите и однесувањата на поединците и предизвикува промени во сите сфери од општественото живеење. Како резултат на динамичното опкружување уште повеќе се наметнува потребата од примена на персонално стратегиско планирање кај поединците, доколку сакаат успешно и сигурно да чекорат низ патеките на животот кои се неизвесни во новото опкружување. Персоналниот стратегиски план овозможува поголема адаптиблиност во опкружувањето, подготвеност и отвореност за промени, мотивираност и полесно прифаќање на новите настани.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 26 Feb 2020 14:14
Last Modified: 26 Feb 2020 14:14
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3487

Actions (login required)

View Item View Item