Од економија за преживување до економија за вселената

Nikolovski, Pece (2014) Од економија за преживување до економија за вселената. Еквилибриум (15). pp. 17-18. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/15_nov.pdf

Abstract

Кристијан Арбило дал една исклучителна историска класификација на разузнувањето во економсктие судири на човештвото. Тоа најпрво се дефинира како спротивност на разузнувачките геополитички и воени редови, „ограничени на два агли на пристап: економско разузнување во оквирите на воените судири и индустриска шпионажа во време на мир“.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 26 Feb 2020 13:29
Last Modified: 26 Feb 2020 13:29
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3476

Actions (login required)

View Item View Item