Мотивацијата во текот на студирањето

Todorovska, Marinela (2013) Мотивацијата во текот на студирањето. Еквилибриум (12). pp. 13-14. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eprints.uklo.edu.mk/cgi/users/home?screen=E...

Abstract

Современиот човек треба континуирано да се образува и неуморно да се развива, затоа што преку образованието егзистира, односно станува нешто што претходно не бил, открива нови видици за својата личност-припадност кон нешто, а преку тоа ја обликува личната идентификација и системот на вредности. Со постојаното ширење и обновување на своето знаење се овозможува секогаш да се биде актуелен на пазарот на трудот, што значи се осигурува својата конкурентност и се зголемуваат сопствените примања.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 24 Feb 2020 21:40
Last Modified: 24 Feb 2020 21:40
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3407

Actions (login required)

View Item View Item