Стипендисти од македонската дијаспора (2)

Petrevska Nechkoska, Renata (2013) Стипендисти од македонската дијаспора (2). Еквилибриум (11). pp. 21-22. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium_%D1%...

Abstract

Стипендистите од македонската дијаспора во Република Србија се нашите колеги кои на своето лице ја носат и гордоста, и обврската да го претстават македонскиот дел од своето битисување во најдобро можно светло – и во државата во којашто студираат, и во државата во којашто живеат со своите семејства. Секоја година Владата на Република Македонија доделува стипендии за студенти од дијаспората за да се поддржат во актуелизирањето и одржувањето на македонското прашање во светот. Овие владини стипендисти се запишуваат на универзитетите во Република Македонија и го стекнуваат своето образование и студентско искуство во некој од убавите градови на нашата држава, со обврска да дипломираат во рок од пет години од запишувањето.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 24 Feb 2020 18:24
Last Modified: 24 Feb 2020 18:24
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3398

Actions (login required)

View Item View Item