Економските санкции како средство за притисок или доминација

Nikolovski, Pece (2013) Економските санкции како средство за притисок или доминација. Еквилибриум (11). pp. 8-9. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium_%D1%...

Abstract

Сознанието дека секоја држава којашто, поради заштитата на своите национални политички или економски интереси, доаѓа во судир со интересите на одделни регионални економски интеграции, големи сили или мултинационални мега компании, може да потпадне под влијание на санкции, ја наметнува потребата од критични преиспитувања на механизмите на економските санкции, како средство за решавање на проблемите во меѓународните односи.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 24 Feb 2020 18:24
Last Modified: 24 Feb 2020 18:24
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3394

Actions (login required)

View Item View Item