Виртуелна компанија на Економски факултет-Прилеп

Midovska, Marija (2013) Виртуелна компанија на Економски факултет-Прилеп. Еквилибриум (10). pp. 5-6. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium_10.p...

Abstract

Факултетското образование претставува добра основа за секој студент, во зависност од својот труд, преференции и желби, да ги надградува своите знаења и да стекнува искуства и професионалност. Во таа насока, Економскиот факултет-Прилеп неодамна започна со реализација на проектот „Виртуелна компанија“. Идејата за ваков проект е добиена од соработката што нашиот Факултет ја има со Универзитет во Болоња, каде што веќе подолго време успешно работи една ваква виртуелна комапнија. Имено, во Економскиот факултет-Прилеп веќе втора година се реализира студиска програма на трет циклус студии (DOCSMES), како проект финансиран од страна на програмата Темпус од Европската комисија. Позитивното искуство што го имаат студентите од Италија и постигнатите резултати беа главните мотиви да се започне со еден ваков проект и кај нас. Целта на Виртуелната компанија е да се применат теоретските знаења што студентите ги стекнуваат во текот на своето студирање, преку нивно активно учество како „вработени“ во компанијата.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 23 Feb 2020 18:34
Last Modified: 23 Feb 2020 18:34
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3348

Actions (login required)

View Item View Item