Активности во рамките на бизнис логистиката

Risteska,, Aneta (2012) Активности во рамките на бизнис логистиката. Еквилибриум (9). p. 26. ISSN 2671-3349

WarningThere is a more recent version of this item available.
Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium9.pdf

Abstract

На 4 декември 2012 година, во рамките на предметот бизнис логистика, група студенти од Економскиот факултет-Прилеп имаа можност да ја посетат компанијата „Дониа“ од Прилеп. Основната цел на посетата беше студентите да се запознаат со значењето на логистичките активности во водењето на бизнисот и нивната улога во редуцирањето на вкупните трошоци, со оглед на фактот што голем дел од трошоците на една компанија, всушност, се трошоци поврзани со реалзирање на логистичките активности. ДОО „Дониа“-Прилеп започнала со работа во 2001 година, и тоа со производство на локум, а подоцна, како прехранбена компанија, продолжува да произведува традиционални и ориентални производи. Денес „Дониа“ е препознатлив бренд не само во Република Македонија туку и во странство, што се потврдува со големиот пласман на дел од производите на странскте пазари. Оваа успешна компанија веќе долго време ги применува стандардите за сигурност и квалитет, како што се HACCP и ISO 22000, а исто така и општествено е одговорна за што има добиено голем број сертификати и признанија.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 23 Feb 2020 17:48
Last Modified: 23 Feb 2020 17:48
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3345

Available Versions of this Item

Actions (login required)

View Item View Item