Безбедност на економските информации

Nikolovski, Pece (2012) Безбедност на економските информации. Еквилибриум (9). pp. 12-13. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium9.pdf

Abstract

Развојот на технолошките достигнувања за електронско комуницирање го следи и развојот на средствата за ефикасна контрола (надгледување) од различни интереси. Најчесто наведувана причина за повредување на дискрецијата во комуницирањето е безбедносната страна. Одамна е познато дека биле создавани цели системи за прислушкување, сортирање, издвојување и анализирање на информациите што се пренесуваат преку електронското комуницирање.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 23 Feb 2020 17:48
Last Modified: 23 Feb 2020 17:48
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3341

Actions (login required)

View Item View Item