Влијателни економисти – Милтон Фридман

Odzaklieska, Dragica (2012) Влијателни економисти – Милтон Фридман. Еквилибриум (8). pp. 20-21. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium_8.pd...

Abstract

Милтон Фридман бил американски нобеловец по економија и еден од највлијателните економисти во втората половина на 20. век. Фридман е роден во Њујорк на 31 јули 1912 година во семејство на сиромашни еврејски емигранти. Дипломирал економија на Rutgers University во 1932 година, а магистрирал во 1933 на Универзитетот во Чикаго. Докторатот од областа на економските науки го одбранил 1946 година на Универзитетот во Колумбија.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 22 Feb 2020 18:11
Last Modified: 22 Feb 2020 18:11
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3328

Actions (login required)

View Item View Item