Искуства од докторските студии на Универзитетот во Стафордшир

Lazaroski, Spiro (2012) Искуства од докторските студии на Универзитетот во Стафордшир. Еквилибриум (6). pp. 18-20. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium_6.pd...

Abstract

Во свет во којшто информацијата и знаењето се најзначајниот ресурс се наметнува потребата од перманентно надоградување и усовршување. Мотивиран од потребата за подобрување на моето образование, своето знаење се определив да го надоградам преку реализирање докторски студии во Обединетото кралство, како корисник на стипендија на Универзитетот Стафордшир и Фондацијата отворено општество (Open Society Foundation) наменета за кандидати од земјите на Западен Балкан. Оваа стипендија секоја година се доделува на група од пет талентирани студенти кои потекнуваат од шест земји од Западен Балкан (Република Македонија, Албанија, Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Хрватска), а процесот за добивање е елиминаторен во секој стадиум од оваа постапката (аплицирање, тестирање за познавање на англиски јазик TOEFL, интервју). Јас имав среќа, во конкуренција со поголем број кандидати, да добијам стипендија и да го продолжам моето образование на реномираниот Универзитет Стафордшир во Велика Британија.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 22 Feb 2020 09:38
Last Modified: 22 Feb 2020 09:38
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3298

Actions (login required)

View Item View Item