Почеток на докторската програма по претприемништво и менаџмент на мали и средни претпријатија

Basheska Gjorgjieska, Marika (2012) Почеток на докторската програма по претприемништво и менаџмент на мали и средни претпријатија. Еквилибриум (6). pp. 6-8. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://eccfp.edu.mk/files/biltens/ekvilibrium_6.pd...

Abstract

На 9 март 2012 година на Економскиот факултет – Прилеп беше организиран настан со кој свечено беше обележан првиот час, односно почетокот со работа на докторската програма по претприемништво и менаџмент на мали и средни претпријатија, како заедничка студиска програма на земјите од Западен Балкан со поддршка на три универзитета од земјите на Европската унија. Оваа докторска студиска програма е првата заедничка регионална програма по претприемништво и менаџмент на мали и средни претпријатија, организирана како трет циклус студии на универзитетите од Западен Балкан во согласност со Болоњскиот процес. Докторската програма се реализира во рамките на Темпус проектот и во најголем дел е финансирана од Европската комисија и нејзината Извршна агенција за образование и култура (EACEA).

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 22 Feb 2020 09:37
Last Modified: 22 Feb 2020 09:37
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3293

Actions (login required)

View Item View Item