Животното осигурување, како заштеда и дополнителен извор на приходи

Vitanova, Gordana (2011) Животното осигурување, како заштеда и дополнителен извор на приходи. Еквилибриум (5). pp. 15-16. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.

Abstract

Животот на поединецот е неизвесен и ограничен, исто како што се ограничени и работниот век, и работната способност, па затоа осигурувањето на животот е начин да се управува со ризиците што можат да се изразат низ недостаток на средства за живот во определен период од животниот век или заштита на поединецот, односно членовите на неговото семејство во финансиска смисла. Ризиците во секојневниот живот се многубројни и не можат да се елиминираат. Осигурителните компании овозможуваат креирање опонент на ризикот-сигурност.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 21 Feb 2020 19:49
Last Modified: 21 Feb 2020 19:49
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3266

Actions (login required)

View Item View Item