ЕКОНОМИЈАТА , НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И ГЛОБАЛИЗАЦИЈАТА: промени под влијание на компјутеризацијата

Atanasoski, Sasho and Zhoglev, Zlatko (2007) ЕКОНОМИЈАТА , НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И ГЛОБАЛИЗАЦИЈАТА: промени под влијание на компјутеризацијата. Меѓународна научна конференција,Бизнисот и глобализацијата. pp. 39-55.

Full text not available from this repository.

Abstract

За да се објаснат промените кои се случуваат во економската сфера на општеството под влијание на компјутеризацијата, неопходно е да се консултираат сознанијата до кои доаѓаат економските науки. Во врска со тоа, а поаѓајќи од револуционерните промените кои се случија во природните науки, се поставува прашањето: дали истите имаат влијание и врз економските науки? Како новиот поглед на свет се манифестира на проучувањето на современата економска стварност? Односно дали и колку новиот пристап може да биде аплициран во економијата?

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 21 Feb 2020 10:42
Last Modified: 13 Mar 2020 10:00
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3203

Actions (login required)

View Item View Item