Свечено доделување дипломи

Spaseska, Tatjana (2011) Свечено доделување дипломи. Еквилибриум (3). p. 7. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://www.eccfp.uklo.edu.mk/files/biltens/ekvilib...

Abstract

На 29. април на Економскиот факултет во Прилеп се одржа свечена промоција на дипломираните економисти коишто дипломирале во периодот од 1 ноември 2010 година до 31 март 2011 година. Свечениот чин го поздравија деканот на Факултетот, проф.д-р Ѓорѓи Манчески и ректорот на Универзитетот, проф. д-р Златко Жоглев, а на прославата присуствуваа и проректорите проф. д-р Сашо Атанасоски и проф. д-р Јованка Тутеска. Економскиот факултет-Прилеп, спред веќе воспоставената традиција, ги наградува најдобрите дипломирани студенти и им доделува парични награди и пофалници. Во тој контекст, како најдобра студентка, со просечен успех 9,92, беше наградена Костадинова Елена, и тоа со парична награда од 7.000 денари, а на уште четири други студенти им беше доделена награда од 5.000 денари за постигнат просечен успех повисок од 9,50. Сите дипломирани студенти со просечен успех повисок од 9,00 добија пофалници за постигнатите резултати. Се надеваме дека овој ден со својата гламурозност ќе остане долго време запаметен од новите дипломирани студенти, како и останатите присутни на свеченоста.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 20 Feb 2020 18:56
Last Modified: 21 Feb 2020 09:55
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3173

Actions (login required)

View Item View Item