Макроекономски барометар

Zdraveski, Dejan and Lazaroski, Spiro (2010) Макроекономски барометар. Еквилибриум (1). pp. 21-22. ISSN 2671-3349

Full text not available from this repository.
Official URL: http://www.eccfp.uklo.edu.mk/files/biltens/final_E...

Abstract

Светската економска рецесија предизвика негативни консеквенци врз сите аспекти на економското функционирање на националните економии. Негативните имликации од економската рецесија се почувствуваа и во Р.Македонија, иако со определено задоцнување. Меѓутоа, импактот од економската рецесија перзистира во еден подолг временски период и кај нас. Ако светот веќе постепено заздравува од рецесијата, Р.Македонија сẻ уште се соочува со негативните ефекти. Примарната цел на оваа рубрика е да ги прикаже најзначајните макроекономски индикатори што ја претставуваат целокупната макроекономска констелација во Р.Македонија. Информациите се обезбедени од страна на Државниот завод за статистика и Народната банка на Р.Македонија. Понудените податоци се класифицирани во 4 сегмента, и тоа: реален сектор, екстерен сектор, монетарен.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mr Dimitar Risteski
Date Deposited: 20 Feb 2020 14:19
Last Modified: 21 Feb 2020 09:46
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/3160

Actions (login required)

View Item View Item