Процес на промени во маркетинг стратегијата и структурата

Miceski, Trajko and Pasovska, Silvana (2012) Процес на промени во маркетинг стратегијата и структурата. Yearbook, 4 (1). ISSN 1857- 7628 (Unpublished)

Full text not available from this repository.

Abstract

Организациската промена е континуиран активност во современото работење,бидејќи се смета дека процесот на промените го подобрува работниот систем.При промена на организацијата на маркетинг активностите треба да се има во предвид структуралната природа на промените во стратегијата,технологијата, постапките и методите кои маркетингот го прават интересен,предизвикувачки и атрактивен како работна функција. Важен фактор за создавање на соодветна организација на маркетинг секторот е начинот на поврзување со потрошувачите на производите и корисниците на услугите.Големината на пазарот(на локално,национално или меѓународно ниво) влијае на организацијата на маркетинг секторот.А негова улога е да го зголеми бројот на потрошувачи и фреквенцијата на купување,со истовремено подобрување на производната програма и системот на продажба на производите. Маркетингот треба да се сфати како култура на однесување кон потрошувачите.Затоа,иницијативата на менаџментот треба да биде кон прилагодување на производите на барањата на купувачите.Всушност,маркетингот е посебна менаџмент функција која ја креира културата на однесување на производителите во согласност со културата на однесување на потрошувачите.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: маркетинг, организациски промени, производители, потрошувачи, менаџмент
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Social Sciences > Economics and Business
Divisions: Scientific Tobacco Institute
Depositing User: Ms Biljana Jordanoska
Date Deposited: 06 Oct 2016 05:42
Last Modified: 06 Oct 2016 12:17
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/242

Actions (login required)

View Item View Item