ПРЕГЛЕД НА КОМУНИКАТИВНИОТ ПРИСТАП ПРИ ИЗУЧУВАЊЕТО НА СТРАНСКИ ЈАЗИК СО ОСВРТ КОН ВЕШТИНАТА ЗБОРУВАЊЕ

Prodanovska-Poposka, Vesna (2018) ПРЕГЛЕД НА КОМУНИКАТИВНИОТ ПРИСТАП ПРИ ИЗУЧУВАЊЕТО НА СТРАНСКИ ЈАЗИК СО ОСВРТ КОН ВЕШТИНАТА ЗБОРУВАЊЕ. Yearbook - Faculty of Philology, viii (9). pp. 71-77. ISSN 1857- 8667

[img] Text
ПРЕГЛЕД НА КОМУНИКАТИВНИОТ ПРИСТАП ПРИ ИЗУЧУВАЊЕТО НА СТРАНСКИ ЈАЗИК СО ОСВРТ КОН ВЕШТИНАТА ЗБОРУВАЊЕ.html

Download (5kB)

Abstract

Изучувањето на странски јазик е сложен процес кој бара стекнување на вештини при што изучувачот станува компетентен да го користи истиот во бројни и разновидни ситуации. Комуникативното изучување на странски јазик се разбира како една целина на начела за тоа зошто се изучува странски јазик, на кој начин, кои видови на активности се сметаат за полезни за изучувањето како и улогата на наставниот и ученикот за време на процесот. Зборувањето е вештина која е прва на допир со странскиот јазик и се смета дека е најчеста активност во поглед на останатите компоненти при изучувањето на странски јазик. Во овој труд се прикажува еден осврт на комуникативниот пристап не само кон општите карактеристики при совладувањето на странски јазик, туку и во поглед на стекнување на вештината зборување.

Item Type: Article
Subjects: Scientific Fields (Frascati) > Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Biotechnical Sciences
Depositing User: Mr Blagojce Najdovski
Date Deposited: 18 Sep 2019 08:07
Last Modified: 18 Sep 2019 08:07
URI: http://eprints.uklo.edu.mk/id/eprint/1824

Actions (login required)

View Item View Item